Makuuhuoneen valaistus

Valaistus makuuhuone

Makuuhuone

Parhaimmillaan makuuhuone on pyhitetty levolle, unelle ja rauhoittumiselle. Usein makuuhuoneessa on kuitenkin myös tv, vaatesäilytys, työpiste tai meikkauspöytä. Makuuhuoneen tunnelma pyritään saamaan rauhalliseksi valaistuksen ja sisustuksen avulla, kuitenkin unohtamatta tarvittavaa valoa sieltä, missä sitä tarvitaan.

Makuuhuoneen valaistukseen sopii erittäin hyvin epäsuora valaistus, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi seinävalaisimilla tai seinään asennettavalla kipsilistalla. Erillistä kattovalopistettä ei välttämättä tarvita. Työpiste kannattaa valaista siirrettävällä pöytävalaisimella, joka tulee valita työpisteen käyttötarkoituksen mukaan; ompelutyö ja tietokonetyö vaativat erilaiset valaistukset. Meikkauspöydälle tulee saada laadukasta valoa siten, että kasvoille ei muodostu varjoja. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi valaistulla peilillä tai seinävalaisimilla. Vaatekaappeja voidaan myös valaista käyttämällä esimerkiksi suunnattavia spottivalaisimia.

Makuuhuoneen mahdollisen työpisteellä sekä meikkauspöydällä käytettävien valonlähteiden värintoiston tulee olla erinomainen. Mukavuuden kannalta, vähintään epäsuoran valaistuksen tulisi olla säädettävissä.

 

- epäsuora valaistus (esim. seinävalaisin, kipsilista)

- työpiste (esim. siirrettävä pöytävalaisin)

- meikkauspöytä (esim. valaistu peili, seinävalaisin)

- vaatekaapit (esim. suunnattava spottivalaisin)

 

Makuuhuoneen valaisimet - valaisinkuvastot löytyvät parhaiten valmistajat osiosta

Alle on listattu valaisinkuvastoja, joista löytyy keittiöön hyvin soveltuvia valaisimia.

Laatuvalo Oy

Laatuvalo toimittaa laadukkaita valaisimia pitkäaikaisen maahantuojan kokemuksella.

Laatuvalon valaistussuunnittelu pohjautuu laajaan materiaalien, valaistuskäytäntöjen, tyylilajien sekä rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvien prosessien tuntemukseen.

TIEDUSTELUT JA TILAUKSET:

SOITA +358 10 839 33 00

info@laatuvalo.fi