Uudistuneen Kauppakeskus Liilan valaistus toteutettiin yhteistyössä Laatuvalon kanssa

Espoon Suomenojalla sijaitseva Kauppakeskus Liila (ent. Kauppakeskus Martinsilta) avattiin uudistettuna marraskuussa 2013. Kauppakeskuksen laajan remontin myötä Liila kokenut täydellisen muodon- ja imagonmuutoksen. Laatuvalo on ollut läheisesti mukana Kauppakeskus Liilan valaistuksen suunnittelussa ja valaisimien toimittamisessa. Valaistus on toteutettu Laatuvalon jälleenmyymillä Prolichtin sekä GE:n valaisimilla.

Kauppakeskus Liilan pinta-ala on yhteensä noin 24 000 neliömetriä. Myymälöitä kauppakeskuksessa on yhteensä noin 30 kappaletta. Liila on keskittynyt pääasiassa sisustamiseen sekä muihin kodin hankintoihin. Liilasta löytyvät myymälät ovat erilaisia sisustamisen ketju- ja erikoisliikkeitä. Tämän lisäksi Liilasta löytyy myös päivittäistavarakauppa, kahvila sekä St1-jakeluasema.

Kauppakeskuskiinteistön omistaa kiinteistösijoitus- ja kiinteistörahastoyhtiö Genesta ja kauppakeskuksen uudistusprojekti toteutettiin yhteistyössä arkkitehti Antti Mäntylän (A-Factor) kanssa.

Laatuvalo toteutti Liilan valaistuksen suunnittelun arkkitehdin laatimien piirustusten perustella. Tärkeää valaistuksessa oli visuaalisen ilmeen lisäksi saada tilaan riittävä valomäärä sekä laadukkaat ja pitkäikäiset valaisimet. Valaistusta suunniteltaessa otettiin myös huomioon valaisimien hyvä huollettavuus. Kauppakeskuksen aulatilojen näyttävät valaisimet tilattiin Laatuvalon maahantuoman itävaltalaisen Prolichtin valikoimista. Prolichtin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Itävallassa ja ne ovat laadultaan erittäin kestäviä. Valaisimien muokattavuus on Prolichtin tuotteiden erikoisuus ja sisääntuloaulan pyöreät valaisimet esimerkiksi valmistettiin mittatilaustyönä projektin vaatimusten mukaan.

Kauppakeskuksen ulkopuoli on näyttävä ja moderni. Parkkialueen ja kauppakeskuksen ulkovalaistus on huolellisesti mietitty vastaamaan vuodenaikojen luomia erilaisia valaistustarpeita. Parkkialueen valaisimet ovat Laatuvalon maahantuoman yhdysvaltalaisen Creen LED-valaisimia.

Liilan saneerauksen lopputulos vastaa hyvin arkkitehdin näkemyksiä ja sopii hyvin paikan uuteen imagoon. Valaistus toteutettiin pääasiassa laadukkaalla LED-tekniikalla. Tulevaisuudessa valaisimien huoltotyöt ja vaihdot ovat myös helposti toteutettavissa.

Annamme mielellämme lisätietoja projektissa käytetyistä eri valaisimista ja tekniikoista.