Asuntomessut Vantaalla 2015

No nyt tuli käytyä asuntomessuilla ihan vaan kasomassa millaisia luomuksia siellä oli. Laatuvalo ei tällä kertaa ollut missään kohteessa mukana kokonaisutena, muutamissa oli kyllä meiltä peräisin olevia valaisimia.

Itse messutaloista ei voi sanoa muuta kuin että paljon hienoja taloja ja toinen toistaan parempia ratkaisuja. Niistä en osaa sonoa muuta kuin että hyvältähän ne näytti.

Valaistuksesta voimme sanoa paljonkin. Led tekniikalla on pitänyt tehdä ahkerasti ja ajatus muuten hyvä mutta ledien valon laatu jäi monessakin todella alas eikä tekninenkään laatu ollut ihan kärkeä kun osa oli jo nyt rikki eikä messut ole vielä edes loppuneet. Valaistuksellisesti ei ollut kun pari kohdetta jossa oli yritetty valaistuksellisesti tehdä jotain. Ihmetyttää vieläkin se että käytetään melko paljon rahaa taloon ja sisustuksiin mutta valoihin ja valaistuksen suunnitteluun ei oikein budjetti tunnu riittävän vaikka homma ei ole edes kallista.

Kun rakennatte tai remontteeraatte niin harkitkaa edes että otatte valaistukselle suunnittelija joka pystyy antaa paremmat eväät. Kun sitten hommaatte valaisimia ostakaa kunnollisia, tulee halvemmaksi kuin ostaa kahdesti.

Hyvä valaistus on kaikille mahdollista ja tärkeetä.